فرودگاه های تهران
– فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره)
قبلا آن را به فرودگاه بینالمللی آریامهر میشناختند که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نامش را از بنیانگذارش گرفت و از همان زمان به فرودگاه امام خمینی (ره) نامگزاری شد و برای سفرهای خارجی استفاده می شود.
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، بزرگراه خلیج فارس، کیلومتر ۳۰، فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره).
– فرودگاه بینالمللی مهرآباد
فرودگاهی که در سال ۱۳۱۷ خورشیدی در تهران ساخته شد،که از همان موقع، مسافرانش را برای سفرهای داخلی و البته خارجی جابهجا میکرد و اما اکنون فقط مختص پروازهای داخلی است.شرکتهای هواپیمایی مختلفی مانند ماهان، ایران ایر، آسمان، معراج، کیش ایر، قشم ایر و کارون در آنجا هستند تا مسافرانش را به مقصدهایشان برسانند.
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، نزدیکی برج آزادی، خیابان معراج، فرودگاه بینالمللی مهرآباد.
ایستگاه قطار تهران
راهآهن تهران قدمتش برمیگردد به سال ۱۳۰۶ خورشیدی که بعد از بهرهبرداریاش پذیرای مسافرانش تا به امروز بوده است.از طریق این ایستگاه میتوانید به تبریز، مشهد،اراک، قم، زاهدان، ملایر، بندرعباس، شیراز، کرمان، رشت، اهواز، سمنان، زنجان، کاشان و… رفت و آمد خودتان را داشته باشید. ساختمان ایستگاه قطار تهران که در دوران پهلوی اول بنا شده بود، آنقدر ارزشمند و تاریخی است که آن را حتی در سال ۱۳۷۹ خورشیدی در آثار ملی ایران قرار دادند.
امکانات رفاهی راه آهن تهران:
- فروشگاه
- اینترنت
- غرفه مواد غذایی
- نمازخانه
- جایه رزرو هتل
- تلفن عمومی
- پارکینگ
- سرویس بهداشتی
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، خیابان ولیعصر، ضلع جنوبی میدان راه آهن، ایستگاه راهآهن تهران.
ترمینال های تهران
– پایانه غرب (آزادی)
پایانه غرب (آزادی) از ترمینال های بزرگ تهران در نظر گرفته میشود که در سال ۱۳۷۵ خورشیدی افتتاح شد و از آن زمان با شرکتهای اتوبوسرانی که دارد، مسافرانش را از تهران به جاهای دیگر جابهجا میکند. این پایانه که از شلوغترین پایانههای تهران محسوب میشود، طبقه دومش که دفاتر اداری قرار دارد هیچ، در طبقه اولش میتوانید بلیط مسافربری شهرهایی مانند ایلام، رشت، کرمانشاه، اردبیل، ساوه، شیراز، مشهد، سنندج، یزد و… و حتی بلیط مسافرتی شهرهای خارج از مرز ایران مانند استانبول، باتومی، تفلیس و آنکارا را تهیه کنید.
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، ضلع شمالی غربی میدان آزادی، بین بزرگراه محمدعلی جناح، شیخ فضل اله نوری، براداران شهید رحمانی و جاده کرج، پایانه مسافربری غرب (آزادی).
– پایانه شرق (تهرانپارس)
این ترمینال که آن را به پایانه شرق یا پایانه تهرانپارس میشناسند، از ترمینال های بزرگ تهران محسوب میشود که تاریخ تاسیسش به سال ۱۳۶۰ خورشیدی برمیگردد و بهرهبرداریاش هم از سال ۱۳۹۳ خورشیدی شروع میشود تا امروز بتواند مسافرانش را به شهرهایی مانند مشهد، گرگان، اصفهان، قم، بابل، اراک، سمنان، آمل، گرگان، بابل و… جابهجا کند.
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، انتهای خیابان دماوند، سه راه تهران پارس، پایانه شرق (تهران پارس).
– پایانه جنوب (خزانه)
قدیمیترین پایانه مسافربری تهران، پایانه جنوب است که در سال ۱۳۵۳ خورشیدی ساخته شده و امروز برای جابهجای مسافرانش در خدمتشان است. پایانه جنوب همیشه نه، ولی عموما پذیرای مسافرانی است که از شهرهای جنوبی ایران مانند بوشهر، آبادان، اصفهان، خرم آباد، دزفول، شیراز، شوشتر، همدان، یاسوج، شاهرود، عسلویه، اراک، سمنان، اردبیل، اندیمشک، اهواز و… راهی تهران میشوند. حالا بماند که برای سفر به ترکیه و سوریه هم میتوانید بلیط مسافربریتان را از این پایانه تهیه کنید.
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، بزرگراه بعثت، روبهروی کارخانه روغن نباتی قو، پایانه جنوب (خزانه).
– پایانه بیهقی (آرژانتین)
یکی دیگر از پایانه های بزرگ تهران که در میدان آرژانتین قرار گرفته، پایانه بیهقی است که در سال ۱۳۷۰ خورشیدی راهاندازی شد و از همان زمان مسافرانش میتوانستند بلیط مسافری به شهرهای رشت، شهرکرد، همدان، یزد، چالوس، شبستر، ارومیه و اهواز سفر را از این پایانه تهیه کنند و همچنان هم میتوانند تهیه کنند.
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، میدان آرژانتین، پارک سوار بیهقی، پایانه بیهقی (آرژانتین).
– پایانه پونک
آخرین پایانهای که در این بخش از راهنمای سفر به تهران به آن اشاره میکنم، پایانه پونک است که به خاطر قرار گرفتنش در محله پونک به این نام شناخته میشود. این پایانه شرکتهای مسافرتی زیادی دارد که برای سفرهای شمالی ایران میتوانید بلیطتان را از آنجا تهیه کنید و منتظر زمان سفرتان در سالن انتظار بمانید.
آدرس: ایران، استان تهران، تهران، میدان پونک، بلوار میرزابابایی، تقاطع سردار جنگل، جنب مرکز میوه و تره بار، پایانه پونک.